در کانادا از درخت افرا قند بدست می آورند.
درفصل بهار سوراخ کوچکی درتنه ی درخت ایجاد می کنند تا شیره درخت افرا خارج شود.
بعد این شیره را گرم می کنند و شربت شیرین افرا بدست می آید.اگر این شربت را باز هم حرارت بدهند قند سفت بدست می آید.
قند و شکر به طور خاص از دوگیاه بدست می آید:
چغندر قند که در آب وهوای معتدل می روید و نیشکر که به مناطق گرم و استوایی تعلق دارد.
برای درست کردن شکر از ریشه ی چغندر قند و ساقه ی نیشکر استفاده می شود.
از خرد کردن این دو گیاه شربت شیرینی بدست می آید .
این شربت را آنقدر می جوشانند تافقط بلورهای شکر باقی بماند
تقریبا تمام گیاهان برای رشد خود قند تولید می کنند. قند طبیعی در میوه ها ،ساقه ها، ریشه ها و برگ های گیاهان یافت می شود.البته نمی توان گفت که ما قند را درست مثل نان درست می کنیم.
درکارخانه های قند سازی قند را از سایر مواد گیاهان جدا می کنند.
ریشه ی گیاهان هم می توانند باعث شکسته شدن سنگ ها شوند. به این ترتیب که ریشه ی گیاهان در جست وجوی اب ، به شکاف سنگها رسوخ می کند و به انها فشار می آورد .هر چه گیاه بزرگ تر می شود، ریشه ی آن بیشتر به شکاف ها فشار می آورد وباعث خرد شدن سنگ می شود.
نوعی گیاه به نام گلسنگ از خود اسیدی ترشح می کند که بداخل سنگ ها رسوخ می کند وبه مرور زمان ، آنها را به خاک تبدیل می کند.
تعداد کوههای آتشفشان در کف اقیانوس ها بیشتر از روی خشکی ها است؛ زیرا پوسته ی زمین درزیر اقیانوس ها به ویژه در امتداد مرز دو ورقه (جریان های چرخشی دراخل جُبّه ،به قدری شدید است که پوسته ی زمین قطعه قطغه شده اند این قطعه های بزرگ ورقه نامیده می شوند ) نازک تر است . بیش تر آتشفشان ها به شکل دایره ای در اطراف اقیانوس آرام قرار گرفته اند. به این دایره اصطلاحا حلقه ی آتش می گویند.
دربعضی مناطق ،قسمت های از پوسته ی زیر اقیانوس به داخل جُبّه ی زمین فرو می رود و زنجیره ای از کوههای اتشفشان وکوههای زیر دریایی تشکیل می دهد.